Kuolema

Kuolema on varma. Tulemme kaikki kuolemaan. Jokainen hetki vie sinua lähemmäksi kuolemaasi syntymästäsi lähtien. Kuolema tulee usein yllättäen. Kuolema on kuitenkin merkityksetön koska ihminen, joka on elossa ei ole kuollut ja kuollut ihminen ei ole elossa. Kuollut ihminen ei tunne mitään eikä myöskään tästä johtuen ole mitään. Koska kuolema on varma on hölmöä ja itsekästä surra kuollutta ihmistä. Ainoastaan tuskaa, joka on liittynyt kuolemaan on oikeutettua surra.

Miksi Minimalisti on kiinnostunut kuolemasta? Kuolema lopettaa elämän. Kuollut ihminen ei pysty hyötymään itse mitenkään hankkimastaan varallisuudesta tai mistään muustakaan saavutuksistaan kuoltuaan. Kuollut ihminen ei myöskään joudu kärsimään kuoltuaan olipa hän elänyt miten tuhmasti tahansa. Kuolleelle on täysin merkityksetöntä miten hänet muistetaan.

Ihmisen elämä on erittäin lyhyt.. Jopa mitättömän lyhyt pisimmilläänkin kun ymmärretään ajan ikuisuus. Elämme hetken ja pian poistumme ikuisuudeksi. Ei uudelleen syntymistä ei taivasta, ei helvettiä, ei mitään. Olet samassa pisteessä kuin ennen syntymääsi.. Mitä olit ennen kuin et vielä ollut?

Ennen kuolemista ainoa merkityksellinen asia on elää mahdollisimman nautinnollinen elämä välttäen tuskaa. Tämä onnistuu parhaiten ymmärtämällä elämän todellisen luonteen. Kuoleman ymmärtäminen on tärkeää koska kuolemme varmasti ja kuolemaan liittyvät pelot tulee kohdistaa ainoastaan tuskalliseen kuolemaan.. Ei kuolemaan itseensä. Minimoi pelkosi kuolemaa kohtaan parhaasi mukaan.. Älä kuitenkaan sorru yliluonnollisiin selityksiin vaan käytä järkeä ja mieti miten välttää tuskallinen kuoleminen.

Jos olet käynyt hautausmaalla tiedostat helposti, että elinkaaremme on hyvin arvaamaton. Nuoret kuolevat ajoittain aikaisemmin kuin heidän vanhempansa.. Terveellisesti eläneet ihmiset kuolevat onnettomuuksissa ennen huumeriippuvaisia ja ylipainoisia Reiskoja.

Korkea varallisuus ei auta sinua kuoleman koittaessa.. Ystäväsi ei tule mukaasi kuoltuasi.. Kuolemasta on  tärkeintä muistaa, että kuolema ei ole meille mitään koska kuollut ei tunne mitään.