Vinkkejä budjettiin


Toimiva talous ja taloudellinen huolettomuus varmastikin houkuttelevat. Pieniä säästöjä voi helposti tehdä säästämällä ruuassa ja peruskuluissa. Alla 5 Minimalistin "rajumpaa" vinkkiä, jotka eivät varmasti kaikkia houkuta mutta niiden toimivuuden vuoksi haluan ne mainita.

1. Muuta pienempään asuntoon Asuminen on erittäin suuri kulu, joten asuminen tuo valtavan mahdollisuuden säästää rahaa paljon. Etsi pienempää asuntoa, joka on lähellä tärkeitä alueita. Kyseinen ratkaisu auttaa säästämään myös kuluissa, jotka menevät liikkumiseen.

2. Myy autosi. Etenkin jos perheessäsi on enemän kuin yksi auto. Monet asiat ovat mukavia muttei välttämättömiä. Auto kuuluu monesti kategoriaan mukava, tosin ei aina. Rahallisen tilanteesi mukaan sijoita autosta saamasi rahat tai maksa niillä velkasi pois.

3. Peruuta välittömästi kaikki tilauksesi. Olipa tilauksesi lehtitilaus, kanavapaketti tai mikä tahansa vastaava niin pienet kuukausittaiset maksut tekevät helposti vuodessa 1000€.

4. Minimoi viihteeseen menevät kulut. Tähän kategoriaan kuuluvat elokuvateatterit, leffojen vuokraus, ulkona syöminen, baareissa käyminen ja vastaavat. Opettele pitämään hauskaa ilman jatkuvaa tuhlausta viihteeseen.

5. Lopeta turhien asioiden ostaminen. Pidä budjettia kulutuksestasi. Kirjaa menosi polttoaineeseen, ruokaan, laskuihin, lääkkeisiin, lääkäripalkkioihin, kodin tarvikkeisiin. Ylimääräiset eurot jotka ovat kuluneet ulkona syömiseen, kahvitteluun, lehtiin, uusiin elektronisiin leluihin, päivitettyyn puhelimeen, uuteen tietokoneeseen, uuteen merkkilaukkuun jne. on "turhien asioiden ostamista". Kun lopetat näiden asioiden ostamisen riittävän pitkäksi aikaa saat huomattavia säästöjä. Tunnollisimmat saavuttavat taloudellisen riippumattomuuden.